Learn to be an Online Selling & E-commerce Marketing Expert
Start a very rewarding career in e-commerce marketing with our course at Jaipur. Learn to sell online by employing front global marketplaces such as Amazon, Flipkart, Meesho, eBay, Etsy, Myntra, Ajio, Paytm, Snapdeal and Shop 101. Such a course would provide prospective e-commerce business entrepreneurs or professional workers with the whole package of skills and information needed.
Detailed learning for E-commerce Product Listing and Management
This course gets you ready hands-on from setting up a seller account to Inventory Management, Advertising, and Sales. Furthermore, an in-depth study on the e-commerce platforms is taken, along with intelligent online marketing tactics top maximize profits for the learner.
Key Topics Covered in E-commerce Training Program
Shekhawati Classes & Computer provides practical learning exercises whereby students do not only learn the concept of but also its applications in real-world.
Course Modules
1.A Setting Up Online Seller Account Course
This section describes the methods of registration as a seller on major e-commerce sites, explains the papers required for registration, and gives details regarding starting a seller account on Amazon, Flipkart, Meesho, etc.
2.Brand & Category Authorization
Brand Registration is very important for credibility and sales. This course provides knowledge on gaining approvals for a brand and obtaining category permissions for niche goods in food, cosmetics, electronics, etc.
3.Advanced Keyword Research Techniques
When it comes to product visibility, keyword research is king. Learn how to identify high-ranking search terms so that your product gains discoverability across various platforms.
4.Product Listing & Optimization Techniques
Learn proper listing of products using appropriate titles, descriptions, images, prices, and attributes. Maximizing listing optimization to rank high in search results and attract more shoppers.
5.Order Management & Fulfillment Process
Understand the whole order-processing cycle, from receiving orders to invoice printouts, label generation, and shipment dispatch. Know how to manage inventories, so there are no stock issues.
6.Advertisement & Paid Promotions
Multiply your sales with e-commerce advertising strategies. Learn all the tricks of the trade for launching sponsored ads, PPC campaigns, and making your money last by advertising on Amazon, Flipkart, and other platforms.
7. Handling Returns & RTO Management
Understand return policies on various platforms to be able to efficiently manage customer returns, refunds, and cancellations to sustain high seller ratings.
8. SEO for E-commerce Listings
Search Engine Optimization (SEO) increases organic visibility. Learn on-page and off-page techniques to boost product ranking and drive traffic to your listings.
9. Social Media and E-commerce Marketing
Learn the role of social media in marketing and promoting your products through Facebook and Instagram. Know how to run targeted advertising campaigns, and build a brand presence.
Course Duration & Fees:
Our e-commerce course works for both fresher and professional.
Full Course: 6 Months (with live projects & practical training)
Fast Track: 3 Months (fit for business owners and working professionals)
An affordable range Fees ₹ 25,000 to ₹ 35,000 kept affordable for students, job seekers and aspiring entrepreneurs.
Why Choose Shekhawati Classes & Computer?
✔ Top Rated E-commerce Training Institute in Jaipur
✔ Practical and Hands-On Approach
✔ Live Project Exposure and Internship Support
✔ Industry Recognized Certificate
✔ 100% Placement Assistance
✔ Entrepreneurial and Freelancer Guidance
Career Possibilities After Course Completion
On completion of the course, employment opportunities open up in:
E-commerce Marketing Specialist
Ques 1: What is the fee for E-commerce Expert Course?
Ans1: E-commerce Expert Course fee is between ₹25,000 to ₹35,000 depending upon the regular and fast-track batch. Contact us to know the exact fee applicable for your batch.
Ques 2: Is the course taught in classroom or online?
Ans2: This course is offline at Jhotwara and Vaishali Nagar centres of Shekhawati Classes & Computer in Jaipur.
Ques 3: How long is the course?
Ans3: The full course runs for 6 months with live projects and practical training. There is a 3 months fast track batch also available for business owners & working professionals.
Ques 4: What marketplaces are part of this course?
Ans4: The course will cover the major e-commerce platforms like Amazon, Flipkart, Meesho, eBay, Etsy, Myntra, Ajio, Paytm, Snapdeal and Shop101.
Ques 5: Is experience necessary for taking this course?
Ans5: No, this is a course for freshers and professionals. No eCommerce experience required.
Ques 6: Will I get a certificate on completion of the course?
Ans6: Yes, you will be awarded an Industry Recognized Certificate on course completion.
Ques 7: Are there placement assistance?
Ans7: Yes, We provide 100% Placement Assistance & provide guidance on Freelancing & Entrepreneurship.
Ques 8: I'm a business owner. Can I take this course?
Ans8: Yes – The 3 month fast track batch is for business owners and working professionals.
Start Today!
If in search of an e-commerce marketing course near me, Shekhawati Classes & Computer would be the best pick in Jaipur. Learn to grow an online business and the skills to succeed in the e-commerce field.
Our students consistently praise our courses for their comprehensive content, expert instructors, and practical approach. They appreciate the personalized support and interactive learning environment, which helps them gain valuable skills and confidence. Their positive feedback reflects our commitment to providing top-notch education and ensuring student success in their careers.
Top web development institute in vaishali nagar Jaipur the most popular institute in Jaipur the are running most trading courses digital marketing, data analysis, architecture
Web Developer
I found a best digital marketing institute in Vaishali. I am glad that I joined shekhawati classes and computer. There experience teacher provided industrial experience.
Digital Marketer
The practical sessions were particularly beneficial, allowing hands-on experience with real-world projects. The classroom environment is conducive to learning, with modern facilities software and hardware.
Software Engineer
If someone finds the best web development institute in vaishali nagar, I would highly recommend joining shekhawati classes and computers to boost your career in IT sector
Frontend Developer