Advanced Excel Courses in Jaipur-Applied At Shekhawati Classes-Computer
Course Overview
Advanced Excel skills are a key skill for data analysts, finance executives, business intelligence, and reporting. Providing the finest Advanced Excel training in Jaipur, the Shekhawati Classes and Computer Institute provides courses from the fundamentals of spreadsheet work, through advanced levels and data analytics, to automating with VBA and Macros at its Jhotwara and Vaishali Nagar centres.
Course Modules
1. Beginners: Introduction to Excel
- Excel interface
- Creating and Formatting of spreadsheet
- Simple formulas and functions
2. Advanced Excel Formulas & Functions
- Logical functions and their combinations.
- Lookup functions.
- Statistical and mathematical functions.
3. Data Handling And Management
- Sorting and filtering techniques.
- Conditional formatting and Data validation.
- Data cleansing and transformation techniques.
4. Pivot Table/Data Analysis
- Creating and modifying a pivot table.
- Pivot charts as visualization tools.
- Summarizing and filtering datasets in sophisticated manners.
5.Excel Dashboards And Reporting
- Create Interactive dashboards
- Design charts and graphs
- Create Dynamic Reports Using Slicers and timelines
6. Macro Automation and VB
- Macros & VBA introduction
- Automating your task on Excel
- Write your own VBA scripts for custom solutions
7.Basics of Power Query and Power BI
- Power Query for the extraction & Transforming of Data
- Advanced Visualization Introduction to Power BI
- Excel with External Data Source Connection
8.Microsoft Excel Certification Course Preparation
- Practice sets & mock tests
- Live case studies
- Certification tips & exam guidance
Course Duration
The duration time of Advanced Excel Training in Jaipur is contingent:
Anything Basic: 1 Month (Excel Essentials and Fundamentals Functions)
Why Shekhawati Classes & Computer?
- Better Advanced Excel Training in Jaipur with experienced trainers.
- Even more practical learning path with support by field TRC tests and case studies.
- Discounted course for students and professionals.
- Training Certificate as an additional strength to your CV.
- 100% placements support for career opportunity enhancement.
- Classes at flexible timings, both offline and online.
Benefit Of Advanced Excel Course
- Provides the students with expertise in some huge subjects falling under Microsoft Excel Certification.
- Makes data analysis and decision-making better.
- Understanding of Pivot Tables, VBA, and Power Query.
- Excellent career opportunities: finance, business intelligence, and MIS.
- Shekhawati is the best Excel Institute in Jaipur.
Career Possibilities Upcoming After Completing Advanced Excel Course
Post this course, students may get into successful careers, such as:
- Data Analyst
- MIS Executive
- Financial Analyst
- Business Intelligence Specialist
- Consultant/Trainer for Excel
Expected Salary After Advanced Excel Course
The salary varies depending upon the experience and job role for the other courses mentioned:
Entry Level: Rs 20,000-Pull 35,000/month; Mid Level: Rs 40,000-Pull 65,000/month; Senior Level: Rs 70,000+ per month. Further, freelance and other business professionals can earn beyond limits as per project and expertise.
Further Benefits of Advanced Excel Understanding
- Learn from the best institute for the Advanced Excel course in Jaipur.
- Get trained at the top 10 Excel institutes in Jaipur.
- Internship and live project opportunity.
- Access to the latest Excel Training Resources & Study Materials.
Ques1: What is the fee structure of Advanced Excel in Jaipur?
Ans. The fee structure for an Advanced Excel course at Shekhawati Classes is ₹5,000 to ₹10,000. The fee is flexible, and you'll get to know more about it during counselling.
Ques2: How long is the course duration of Advanced Excel?
Ans. The duration of the Advanced Excel Course can be 1 to 2 months. It covers the basics of Excel, Pivot Tables, VBA, Macros, and Introduction to Power Query/Power BI.
Ques3: Can I get the Advanced Excel course online or offline?
Ans. Yes, Shekhawati Classes offers Advanced Excel course in both online and offline mode at its Jhotwara and Vaishali Nagar centres in Jaipur.
Q4: Do I get a certificate after completion of Advanced Excel course?
Ans. At the end of the course students will be provided with a training certificate and of course 100% placement support.
Ques5: Do I need prior Excel knowledge to join this course?
Ans. No, the course is designed to take you from basics of Excel to advanced topics like VBA, Macros and Power BI. It is suitable for beginners as well as for working professionals.
Ques6: What career opportunities are available after this course?
Ans. The graduates can be placed in the roles of Data Analysts, MIS Executives, Financial Analysts, Business Intelligence Specialists and Excel Trainers / Consultants.
Ques7: What would be the salary after Advanced Excel course?
Ans. The starting level salaries range from ₹20,000-35,000 per month, mid level salaries range from ₹40,000-65,000 per month and the senior level salaries range from ₹70,000+ per month depending upon the experience and the job role.
Ques8: Where is advanced excel institute in jaipur?
Ans. Shekhawati Classes and Computer runs the Advanced Excel course from two centres: Jhotwara and Vaishali Nagar, Jaipur.
Join the Best Advanced Excel Course in Jaipur Today!Call/WhatsApp: 7240777700, 9828756444
Location: Shekhawati Computer & Classes, Jhotwara & Vaishali, Jaipur
Our students consistently praise our courses for their comprehensive content, expert instructors, and practical approach. They appreciate the personalized support and interactive learning environment, which helps them gain valuable skills and confidence. Their positive feedback reflects our commitment to providing top-notch education and ensuring student success in their careers.
Top web development institute in vaishali nagar Jaipur the most popular institute in Jaipur the are running most trading courses digital marketing, data analysis, architecture
Web Developer
I found a best digital marketing institute in Vaishali. I am glad that I joined shekhawati classes and computer. There experience teacher provided industrial experience.
Digital Marketer
The practical sessions were particularly beneficial, allowing hands-on experience with real-world projects. The classroom environment is conducive to learning, with modern facilities software and hardware.
Software Engineer
If someone finds the best web development institute in vaishali nagar, I would highly recommend joining shekhawati classes and computers to boost your career in IT sector
Frontend Developer